aandeel vragen

2 beste aandelen om nu te kopen

Waarom deze twee bedrijven zoveel voordelen hebben.

 

 

Waardeaandelen verdienen vaak de lage waardering van aandelen die ze ontvangen. Een krimpende vraag op de lange termijn, sterkere concurrentie, operationele blunders en nog veel meer kunnen ertoe leiden dat voorraden om zeer goede redenen goedkoop zijn.

 

Toch zijn er zeldzame gevallen waarin deze waardeaandelen daadwerkelijk in staat zijn om in de loop van de tijd een betekenisvol aandeelhoudersrendement te leveren. Laten we specifiek ingaan op twee van die namen.

 

  1. CVS Health is sterk

Geldstapels groeien in hoogte van links naar rechts.

CVS Health (NYSE: CVS) handelt tegen een forward P / E-ratio van 10,1. Zijn fysieke apotheekactiviteiten staan ​​al lang onder concurrentiedruk van Amazon, maar Bezos probeert sinds 2002 op dit gebied te concurreren met de mislukte aankoop van Drugstore.com door Amazon – en toch presteert CVS financieel goed. amazon aandelen zijn groter dan verwacht.

 

 

In het meest recente kwartaal van CVS (juli tot september 2020) stegen de inkomsten jaar op jaar met 3,5% tot ongeveer $ 47,7 miljard. De kasstroom uit bedrijfsactiviteiten van CVS steeg jaar op jaar met 20,3% tot ongeveer $ 12,3 miljard. Dit sterke resultaat zette het bedrijf ertoe aan om zijn kasstroom uit operationele activiteiten te verhogen met $ 1,75 miljard voor het volledige fiscale jaar – het tweede kwartaal op rij.

 

Belangrijk is dat CVS dankzij de uitstekende prestatie op het gebied van cashgeneratie zijn dividend ruimschoots kon dekken, $ 4,75 miljard aan nettoschuld kon afbetalen, meer dan $ 3,5 miljard in contanten aan zijn balans kon toevoegen en uiteindelijk opnieuw kon besluiten om zijn activiteiten tegen 2022 tot 3x te verlagen.

 

Om de ietwat onzekere fysieke apotheekgracht van het bedrijf te versterken, heeft het actief zijn winkelvoetafdruk getransformeerd tot wat het Health Hubs noemt. Deze gezondheidshubs zullen alle goederen hebben waar consumenten op rekenen van een apotheek, maar zullen veel meer bieden dan dat.

 

De hubs zullen dienen als routinematige medische servicecentra voor veelvoorkomende ziektebehandeling, chronische zorg en een overvloed aan andere onderzoeken die een bedrijf als Amazon niet zomaar naar uw deur kan verzenden zoals het kan met een recept. Het bedrijf heeft de winkelprestaties aanzienlijk verbeterd voor de locaties die al zijn geconverteerd, en zal in de toekomst nog meer converteren. nio aandelen advies is gestegen.

 

Om de voorsprong van het bedrijf nog verder aan te scherpen, kocht het in 2018 Aetna – een van Amerika’s grootste apotheekvergoedingsmanagers -. Door de integratie kan CVS op winstgevende wijze meer besparingen en gemak opleveren voor zijn klanten door een meer verticaal geïntegreerde aanpak – een win- win voor alle betrokkenen. De huidige CEO van CVS, Larry Merlo, zal dit jaar aftreden en voormalig Aetna-president Karen Lynch zal het overnemen.

 

Nu het bedrijf financieel zo goed presteert, is dit een perfecte tijd voor een verandering van leiderschap en Lynch is een sterke kandidaat om het succes van CVS Health te blijven bevorderen.

 

  1. FedEx levert eindelijk

Net als bij CVS worstelt FedEx (NYSE: FDX) al jaren met de bezorgdheid dat de intrede van Amazon in zijn koeriersindustrie een doodsteek zou zijn. Maar nogmaals, niet zo snel. Terwijl Amazon op het hoogtepunt van de relatie een aanzienlijk deel van het orderboek van FedEx vertegenwoordigde, was het FedEx’s bedrijf met de laagste marge – het bedrijf verdiende heel weinig geld op Amazon.

 

Hoewel de breuk met Amazon niet naadloos verliep, kon FedEx zich concentreren op het opbouwen van een orderboek van hogere kwaliteit om meer winst te realiseren. Meer recentelijk heeft het bedrijf partnerschappen aangekondigd met large-caps zoals Walmart, Target en Dollar General – drie directe concurrenten van Amazon die hun logistieke activiteiten graag aan een niet-concurrent zoals FedEx geven.

 

De financiële gegevens ondersteunen dit bemoedigende verhaal heel goed.

 

In het meest recente kwartaal van FedEx (september tot november 2020) zijn de inkomsten met 19% gestegen en de gerapporteerde bedrijfsmarge is flink gestegen van 3,9% naar 7,4% – beide jaar op jaar. Als gevolg hiervan steeg het nettoresultaat van FedEx met 97% tot $ 1,3 miljard. Het bedrijf worstelde lange tijd met het verkleinen van de marges en winst – dat is niet langer het geval met leidinggevenden zoals Rajesh Subramaniam die het bedrijf hielpen om te zegevieren. Ongeacht de sterke prestatie wordt het bedrijf verhandeld voor slechts 14,3 keer de verwachte winst.

 

We moeten bedenken dat FedEx enigszins is gestimuleerd door de pandemie. De vraag naar e-commerce explodeerde met COVID-19, en FedEx profiteert daarvan op de business-to-consumer (b2c) kant van de dingen.

 

Toch heeft het een groot business-to-business-segment (b2b) dat ernstig werd getroffen door de pandemie en dat zou moeten herstellen naarmate het wegebt. Deze B2B-fulfillments zijn over het algemeen een hogere marge voor FedEx dan voor e-commerce, wat betekent dat het eigenlijk zou moeten profiteren van de normalisering van de wereld in de loop van de tijd.

 

Twee waardeaandelen met echte waarde

CVS en FedEx bieden aandeelhouders beide een betere toekomst dan de prestaties of waardering van beide kunnen aangeven. Om deze reden zitten beide in mijn portefeuille en ik denk dat je ook naar de twee aandelen moet kijken.

 

Moet u $ 1.000 investeren in FedEx Corporationdirect?

 

Voordat u FedEx Corporation overweegt, wilt u dit horen.

 

Investeerderslegendes en Motley Fool mede-oprichters David en Tom Gardner hebben zojuist onthuld wat volgens hen de 10 beste aandelen zijn die beleggers op dit moment kunnen kopen … en FedEx Corporation was daar niet een van.

 

De online beleggingsdienst die ze al bijna twee decennia runnen, Motley Fool Stock Advisor, heeft de aandelenmarkt met meer dan 4x verslagen. * En op dit moment denken ze dat er 10 aandelen zijn die je beter kunt kopen.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published.